Film TVORAC 'RATOVA ZVIJEZDA'

George Lucas se okreće eksperimentalnim filmovima

  • Autor: tportal.hr
  • 1.6.2012 11:06:52
  • 1.6.2012 9:46:15

Slavni redatelj i producent čije bogatstvo Forbes procjenjuje na 3,2 milijarde dolara, najavio je povlačenje iz svojih kompanija. Kao umirovljenik vrijeme će provoditi u svojoj garaži snimajući nekomercijalne filmove

George Lucas, čija je karijera započela u dalekoj galaksiji te koji je stvorio 'Ratove zvijezda' izjavio je kako želi otići u mirovinu i ne snimati više blockbustere kako bi mogao provesti više vremena u svojoj garaži. Šezdesetosmogodišnji redatelj, koji je revolucionirao svijet specijalnih efekata, lagano smanjuje svoje obveze kako bi mogao uživati u svojoj prvoj ljubavi – snimanju nekomercijalnih filmova.

Lucas, koji je također stvorio legendarnog arheologa Indijanu Jonesa rekao je za magazin Empire kako se povlači iz svih svojih poslova. 'Dovršit ću sve svoje obveze i otići u mirovinu koju ću provoditi u svojoj garaži i s pilom i čekićem raditi hobi filmove. 'Uvijek sam htio snimati filmove koji su eksperimentalne prirode, za koja ne moram brinuti kako će proći u kinima.'

Nije još jasno kojim će se tempom povlačiti iz svog carstva Lucasfilm koje ima tvrtke kćeri uključujući kompaniju za specijalne efekte Industrial Light and Magic, Skywalker Sound i tvrtku za kompjutorske igre LucasArts.

No sigurno mu neće biti teško s gotovinom budući da je Forbes procijenio njegovo bogatstvo na 3,2 milijarde dolara.
Ipak, ovo nije prvi put da je najavio svoje povlačenje. Stranica IMDB piše kako radi na scenariju televizijske serije Star Wars: Underworld te kao izvršni producent filma Indiana Jones 5.

187381,171223,146242,107338
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još