HEROJI BEZ MANE

Naj filmske junačine i superjunačine

19.05.2012 u 08:14

Bionic
Reading

Čovjek Pauk, Čovjek od željeza, Kapetan Amerika i Vitez tame – sve junak do junaka spreman da spasi ili osvoji svijet. U našem brzinskom pregledu pogledajte deset najvećih među velikima

Osvetnici' (The Avengers) su okupili dream team najvećih akcijskih junaka kako bi udruženi spasili svijet i razorili kino-blagajne. Novi hit redatelja Jossa Whendona, po sudu portala Stuff, definitivno je najbolja priča o superherojima svih vremena. Tko još zaslužuje mjesto u prvih deset?

1.Osvetnici (2012)

Oni koji su se kladili na veliki uspjeh ovoga filma, bili su skroz u pravu: Marvelovi 'Osvetnici' genijalan su i neodoljivo zabavan film sa superherojima. Okupivši legendarne likove u izdanju Marvela - Iron Mana, Hulka, Thora, Kapetana Americu, Hawkeye i Black Widow - novi kralj među filmovima o superherojima oduševljava sve - od zakletih obožavatelja do ljudi koji su se slučajno našli u kinu.

Trailer #1
The Avengers— MOVIECLIPS.com

2.Vitez tame (2008)

Drugi film u trilogiji o Batmanu, Chrisophera Nolana, s Christianom Baleom u glavnoj ulozi i neponovljivim Heathom Ledgerom u ulozi Jokera, toliko je visoko podigao ljestvicu da će ga novi film serijala 'Povratak viteza tame' teško dostići.


3.Iron Man (2008)

Prvi film u kojem je nastupio Robert Downey Jr kao dovitljivi playboy Tony Stark naslijedio je nastavak 'Iron Man 2' iz 2010. (nimalo loš, ali ne tako dobar), dok je treći Iron Man najavljen za sljedeću godinu.


4.Spiderman 2 (2004)

Drugi dio serijala koji nose Tobey Maguire i Kirsten Dunst. Hoće li novi nastavak Spidermana, koji bi se trebao pojaviti kroz nekoliko mjeseci, uspjeti nadmašiti ovaj veliki hit?

Trailer #1
Spider-Man 2— MOVIECLIPS.com

5.Watchman (2009) 

Precizna i nadahnuta, elegantna adaptacija Zacka Snydera očarava svojim zavodljivim zvukom, lijepim slikama i zanimljivim likovima.


6.X-Man 2 (2003)

Drugi nastavak serijala Bryana Singera ima snažne likove (i to mnoštvo njih), čudesne specijalne efekte, raskošne kostime i zasluženo mjesto među prvih deset.

Wolverine Meets His Maker
X2— MOVIECLIPS.com

7.Izbavitelji (2004)

Jedini animirani film o superjunacima koji može izdržati usporedbu s najboljima. Urnebesna i originalna zabava za djecu i odrasle ljubitelje filmova o superjunacima.
 
Fighting Back
The Incredibles— MOVIECLIPS.com

8.Kapetan Amerika: prvi osvetnik (2011)

Redatelj Joe Johnston snimio je gledljiv, pametan i uravnotežen film. Ako izuzmemo njegovo pojavljivanje u 'Osvetnicima', Kapetan Amerika trebao bi se ponovo pojaviti u naslovnoj ulozi u 2014.


9.Kick-Ass (2010.)

Premda ga mnogi smatraju suviše nasilnim, mišljenje magazina Stuff jest da ovaj film (kako mu i ime kaže) obara s nogu.

Kick-Ass's First Day
Kick-Ass— MOVIECLIPS.com

10.Blade (1998)

Vampiri i superheroji. Što drugo čovjek može poželjeti?

Blade vs. Frost
Blade— MOVIECLIPS.com