Film POD KAPOM ANTUNA VRDOLJAKA

Višnjić se u Haagu pripremao za ulogu Gotovine

Goran Višnjić priprema se za ulogu generala Ante Gotovine u novom filmu svog punca Antuna Vrdoljaka, piše Jutarnji list

Goran Višnjić nedavno je otputovao u Haag da bi dao potporu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ali i da bi pratio raspravu pred žalbenim Vijećem ICTY-ja na ročištu u predmetu Gotovine i Markača u svrhu što boljeg uživljavanja u svoju sljedeću ulogu – generala Gotovine, piše Jutarnji list.

Kako je u neformalnom razgovoru rekao novinarima, scenarij za film prema životnoj priči hrvatskog generala na samom je završetku, a na ideju o snimanju filma zajednički su došli Vrdoljak i Višnjić, odlučivši hrvatskoj, ali i svjetskoj publici filmskim jezikom ispričati storiju o Gotovini.

'U Haag sam došao kako bih stao uz čovjeka, nositelja visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovijedao u operaciji Oluja. U toj akciji oslobođeno je selo mojih djeda i bake i ja sam zbog toga zahvalan. Među svojim vojnicima Ante Gotovina bio je poznat kao vođa koji je inzistirao na poštivanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam u Haag stigao da bih držao govore i propovijedao bilo kome. Znam za plemenite napore ICTY-ja da pokuša donijeti mir u regiji. Došao sam ovdje da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom', rekao je Višnjić na sudu.

189026,180216,167512,167323
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još