Film SUBOTA NA SUBVERSIVEU

Čeka li Hrvatsku 'Katastrojka'?

  • Autor: tportal.hr
  • 11.5.2012 13:15:50
  • 11.5.2012 10:38:24

U subotu, 12. svibnja, na zatvaranju filmskog segmenta 5. Subversive Festivala čeka nas svjetska premijera dokumentarca 'Katastrojka' Katerine Kitidi i Arisa Chatzistefanoua, autora 'Dugokracije' (Debtocracy) – filma koji se bavi uzrocima grčke dužničke krize

Nastavljajući se na temu 'Dugokracije', autori se u 'Katasrojki' bave posljedicama privatizacije i neoliberalnih reformi koje su svijet dovele do današnje krize te propituju sveti pojam privatnoga vlasništva. U film se kroz priču o katastrofalnim posljedicama ruske privatizacije devedesetih, koja se smatra jednom od najgorih u povijesti, predviđaju moguće posljedice privatizacije grčkih javnih dobara: vode, energetike, javnih službi – dakle sve one tendencije koje se nameću i Hrvatskoj.

Dokumentaristička metoda korištena i u ovom filmu, intervjuiranje je niza intelektualaca i eksperata, među ostalima i gostiju Subversivea Slavoja Žižeka, Costasa Douzinasa, ali i autorice knjige i filma slične tematike, 'Doktrina šoka', Naomi Klein, kao i redatelja Kena Loacha. Svjetskoj premijeri prisustvovat će i autori filma Katerina Kitidi i Aris Chatzistefanou s kojima je predviđen razgovor nakon projekcije koji će moderirati Igor Bezinović.

192569,192537,192099,192006
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više