TUŠKANAC I KINO EUROPA

Fantastic Zagreb film Festival počinje krajem lipnja

08.05.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnjeg nultog izdanja, ovogodišnje, prvo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala održat će se od 29. lipnja do 6. srpnja na atraktivnim otvorenim gradskim lokacijama, na Tuškancu i u kinu Europa

Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 29. lipnja do 6. srpnja na atraktivnim otvorenim gradskim lokacijama, na Tuškancu i u kinu Europa.

Prvo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala najavljeno je izlaskom prve epizode stripa Fantastic Zagreb mladog i izuzetno talentiranog ilustratora Ivana Gatarića te subotnjim tulumom u VIP Clubu na kojem su zaljubljenici u film, fantastiku i strip imali priliku i uživo upoznati Nevidljivog čovjeka. Tematika stripa usko je povezana uz koncept i profil festivala.

Junak stripa je Nevidljivi čovjek, ujedno i zaštitno lice festivala, a radnja stripa odvija se u paralelnom Zagrebu - Zagrebu iz jedne druge, retro futurističke dimenzije, s okusom noira, steampunka i fantastičnih elemenata, čije će čudnovate situacije i neobične slučajeve otkrivati misteriozni nevidljivi čovjek na prepoznatljivim, a opet začudnim i drukčijim zagrebačkim ulicama.