Film NEZADOVOLJNI KRITIČARI

Novi film Woodyja Allena prepun stereotipa

Novi film Woodyja Allena, komedija 'To Rome, With Love' (Rimu, s ljubavlju), posveta gradu koji ga je inspirirao i svim starim talijanskim filmovima koji su imali utjecaja na njega kao mladog umjetnika, po mišljenju mnogih kritičara, prepun je staromodnih talijanskih stereotipa, prenose svjetski mediji

Film, koji je svoju svjetsku premijeru imao u petak u gradu kojemu je posvećen, posljednji je u nizu Allenovih filmova čija se radnja odvija u nekom od europskih prijestolnica nakon Londona, Barcelone i Pariza te ujedno prvi snimljen u Rimu, gradu koji redatelj naziva 'gozbom za svakog filmaša'.

No kako piše internetska stranica The Hollywood Reporter, nakon novinarske projekcije za talijanske medije u petak uoči premijere, film je dobio prilično mješovite kritike. Kritičari su se posebno obrušili na 'površne' opise talijanskog glavnog grada. No sam Allen je na tiskovnoj konferenciji nakon premijere ustvrdio kako su svi koji tako misle 'potpuno promašili bit filma'.

'Amerikanci su izrazito naklonjeni Italiji. Doživljavaju je kao izuzetno toplu zemlju. U filmu nudim svoju interpretaciju Rima. Ne pravim se da posjedujem ikakav dublji uvid u kulturu ili politiku', kazao je Allen. 'Željeli smo napraviti zabavan film čija se radnja odvija u Rimu i to smo i napravili.'

'To Rome, With Love' ujedno je i prvi njegov film u kojemu se nakon šestogodišnje stanke i sam pojavljuje kao glumac.

U filmu, koji će svoju američku premijeru imati 22. lipnja, a u kinematografe diljem Europe stiže krajem ljeta, uz Allena glume Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penelope Cruz, Judy Davis, Jesse Eisenberg, Greta Gerwig i Ellen Page.

181261,170522,148520,139107

Allen (76), koji je odrastao u njujorškoj četvrti Brooklyn, karijeru je započeo prvo pišući za televiziju te potom kao stand-up komičar u Greenwich Villageu na Manhattanu, gdje se upoznao s brojnim velikim talijanskim filmovima 50-ih i 60-ih godina prošloga stoljeća redatelja poput Vittoria De Sice, Roberta Rossellinija, Michelangela Antonionija i Federica Fellinija.

Britanski Guardian prenosi da je Allen u petak u Rimu otkrio kako se nakon sedmogodišnjeg lutanja glavnim gradovima Europe svoj sljedeći film sprema snimiti u SAD-u. Snimat će ga većim dijelom u San Franciscu te tek 'komadić' u New Yorku, mjestu radnje većine filmova koji su ga proslavili.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još