DJANGO UNCHAINED

Tarantino otkrio detalje o novom filmu

17.04.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Američki redatelj Quentin Tarantino otkrio je da je njegov novi film 'Django Unchained', čije je snimanje počelo u siječnju ove godine, western čija se radnja odvija na američkom jugu sredinom 19. stoljeća, netom uoči izbijanja Američkog građanskog rata

Prema iskazima brojnih blogera koji tvrde da su prošle godine imali priliku pročitati Tarantinov scenarij, priča prati neobično savezništvo bivšeg roba Djanga i neobičnog lovca na glave Kinga Schultza.

'Radnja se odvija na američkom jugu dvije godine prije izbijanja Građanskog rata (1861.-1865.). Djanga, kojeg glumi Jamie Foxx, povijest brutalnih odnosa s bivšim vlasnicima vodi ravno u savezništvo s lovcem na glave Schultzem (Christoph Waltz). Schultz je u potrazi za ubojitom braćom Brittle, a do njegove ga lovine može dovesti jedino Django. Zauzvrat, Schultz će ga osloboditi kako bi se mogao vratiti na plantažu gdje je još uvijek u ropstvu zatočena njegova žena Broomhilda', stoji u sinopsisu filma.

Nakon što uhvate braću Brittle, Schultz oslobađa Djanga. No, njih se dvojica odlučuju ne razdvajati već Schultz umjesto toga nastavlja potragu za najtraženijim kriminalcima juga s Djangom kao pomoćnikom. Django je i dalje fokusiran na samo jedan cilj: pronalazak i spašavanje Broomhilde (Kerry Washington).


Njihova ih potraga naposljetku dovodi do Calvina Candiea, kojeg glumi Leonardo Di Caprio, vlasnika notorne plantaže 'Candyland' (zemlja slatkiša), gdje Ace Woody (Kurt Russell) trenira robove za borbu prsa o prsa. Lažno se predstavljajući Schultz i Django ulaze na plantažu, gdje izazovu sumnjičavost Stephena (Samuel L. Jackson), Candiejevog 'kućnog roba od povjerenja'. Da bi oslobodili Broomhildu i pobjegli, Schultz i Django moraju birati između neovisnosti i solidarnosti, između žrtvovanja i opstanka....

Glumački postav također čine Don Johnson kao vlasnik plantaže Spencer 'Big Daddy' Bennett, Michael K. Williams, Walton Goggins i rapper RZA.