tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+3
Pula
+12
Rijeka
+14
Zadar
+8
Split
+12
Dubrovnik
+10

DOMAĆI TRASH KLASICI

Filmovi o Bori Leeju na festivalu u Argentini

Dva hrvatska filma iz serijala o Bori Leeju, sinjskom kung-fu majstoru i pjesniku, uvršteni su u program 14. međunarodnog festivala nezavisnog filma BAFICI, koji se održava od 11. do 22. travnja u Buenos Airesu

Datum objave:
12.4.2012 17:19

Zadnja izmjena:
12.4.2012 19:24

Proslavljeni trash klasici 'U kandžama velegrada' (2003) i 'Čuvaj se sinjske ruke' (2004), u režiji Marija Kovača, Krešimira Pauka i Ivana Ramljaka, sa samoukim sinjskim glumcem, redateljem i majstorom borilačkih vještina Borisom Ivkovićem u glavnoj ulozi, prikazat će se u programu 'Late Night' koji u noćnim terminima prikazuje niskobudžetne svjetske filmove kultnog statusa.

Selekciju filmova iz tog programa potpisuje kritičarski dvojac The Ferroni Brigade - Olaf Moeller, njemački filmski kritičar i jedan od selektora Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu i Christoph Huber, filmski kritičar austrijskog dnevnog lista Die Presse i jedan od urednika kanadskog Cinema Scopea.

U sklopu BAL-a (Buenos Aires Lab), hrvatska redateljica Željka Sukova i brazilski redatelj Gustavo Beck predstavit će svoj dansko-riječko-brazilski projekt 'Lambada Fiumana', koji je začet u sklopu radionice na prošlogodišnjem festivalu CPH:DOX u Kopenhagenu.

BAFICI (Buenos Aires festival internacional de cine independiente) najznačajniji je festival nezavisnog filma u Latinskoj Americi, a posebnu pozornost daje filmovima koji se suprotstavljaju konvencijama. Osnovan je 1999, a prošle godine imao je rekordnih 300 tisuća posjetitelja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr