Film OD 16. DO 22. TRAVNJA

21. Dani hrvatskog filma uskoro u Studentskom centru

  • Autor: tportal.hr
  • 11.4.2012 16:26:06
  • 11.4.2012 14:11:24

Od 16. do 22. travnja u Studentskom centru održavat će se 21. Dani hrvatskog filma, a ulaz na sva događanja je besplatan

21. Dani hrvatskog filma održat će se u Studentskom centru (Kino SC, Teatar &TD, MM centar, Kafić Teatra &TD) od 16. do 22. travnja. Na festivalsku adresu pristiglo više od 300, dok je selekcijska komisija u sastavu Dean Šoša, Bruno Kragić i Ana Hušman u program konkurencije uvrstila 111 filmova.

'Ukupno gledajući, prijavljen je zadovoljavajući broj uspjelih filmova u svim kategorijama, a pojavilo se i nekoliko intrigantnih novih autora', istaknuo je umjetnički direktor te član selekcijske komisije Dean Šoša. U konkurenciji za nagrade žirija 21. DHF-a (Grand Prix, Oktavijan, Jelena Rajković, Zlatna uljanica te nagradu publike) u kategoriji igranog filma natječu se 22 naslova, dokumentarnog 17, animiranog 20 te eksperimentalnog filma 18. Na popisu namjenskih filmova našlo se 18, a u kategoriji glazbenih spotova 16 uradaka.

'Godinama se raspravljalo o tome trebaju li Dani biti festival ili smotra? Treba li emitirati sve prijavljene filmove ili napraviti strogu selekciju? Ove godine odlučili smo se za malo strožu selekciju no inače, pa konkurencija broji nekoliko blokova manje no prošlih godina. Ipak, nismo bili prestrogi, želeći što većem broju filmova dati prigodu da stignu do gledatelja. Jer iako je filmskih festivala sve više, neki od filmova dobit će pravu šansu jedino na Danima', poručuju članovi selekcije.

O ovogodišnjim će pobjednicima odlučivati tročlani žiri u sastavu: Joško Jerončić, Nikša Kušelj i Mima Simić.

Ulaz na sva događanja je besplatan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još