'KUĆA' U HARD PLACEU

Pogledajte kako su se razvijali naši glazbenici

04.04.2012 u 10:10

Bionic
Reading

20. travnja u Hard Placeu održat će se projekcija dokumentarnog filma 'Kuća', gdje su se razvijali brojni glazbenici poput Gibonnija, Majki i Jure Stublića

20. travnja 2012. u zagrebačkom klubu Hard Place održat će se projekcija dokumentarnog filma 'Kuća', dobitnika najviše moguće ocjene žirija New York film festivala, u kategoriji rock-dokumentaraca. Nakon projekcije održat će se koncert bendova: Veliki bijeli slon, Interzone DavidiaN i Lager.

Pješice preko groblja, kod Marijana, u 'Kući', razvijali su se brojni glazbenici, uvježbavali repertoari i nastajali albumi. Osim demo bendova, u 'Kući' su probe imali i poznati hrvatski izvođači kao što su Majke, Gibonni, Gazde, Boris Novković, Jura Stublić, Patareni, Lutke, Maxmet i mnogi drugi. Oko 80 posto zagrebačke scene zasigurno će se prepoznati u simpatičnom filmu redatelja Tomislava Žaje. Upoznajte Marijana – 'Kuću', i pogledajte kako su tada izgledali ljudi koje danas poznajete.

Film 'Kuća' našao se na New York film festivalu, u kategoriji rock-dokumentaraca (tzv. rockumentary) gdje ga je selekcijski žiri ocijenio najvišom mogućom ocjenom (rate excellent).

Ove godine će se film, u posebnoj konkurenciji, prikazati na 6. festivalu dokumentarnog rock filma u Rijeci, zajedno s filmovima o Brianu Enou, Iggyju Popu i brojnim drugima. Cijena ulaznice je 25 kuna.