Film SLAVNI REDATELJ U DUBROVNIKU

Coppola najavio povratak u Hrvatsku

Francis Ford Coppola u Dubrovnik je opet došao nakon 50 godina jer kaže da ga uz taj grad vežu samo najljepše uspomene

Malo tko je ostao imun na ljepote koje nudi Dubrovnik pa se svi koji su ga ikada posjetili opet u njega vrate. Najbolji primjer toga je slavni američki redatelj, scenarist i producent Francis Ford Coppola koji je nakon 50 godina ponovno zakoračio Stradunom.

Tvorac filmskog hita 'Kum' u grad pod Srđem stigao je još u srijedu, ali se za šetnju dubrovačkim ulicama odlučio tek danas u popodnevnim satima. A u šetnji ga nije spriječila ni nedavna operacija zbog koje ima problema s nogom i hodanjem.

Laganim korakom, Coppola je koračao gradskom jezgrom i sa zadovoljstvom se fotografirao i popričao s građanima koji su prepoznali poznatog redatelja, dobitnika pet Oscara.

'Želio sam samo doći nekoliko dana i pisati u gradu za koji me vežu lijepe uspomene. To je razlog mog dolaska' rekao je 72-godišnji redatelj okupljenim novinarima, a navodno će u Hrvatsku doći opet za nekoliko mjeseci.

Poželio je popiti kavu u Gradskoj kavani baš kao i prije pola stoljeća kada ga je posebnost grada sa zidinama oduševila. Nakon 'ćakule' uz kavu Coppola je kušao i dalmatinske specijalitete u jednom ribljem restoranu.

Slavni redatelj u Dubrovnik je stigao iz Pariza privatnim avionom vrijednim 300 milijuna kuna, kakvim se inače koristi i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. Odsjeo je u luksuznoj Vili Agava u sklopu poznatog dubrovačkog hotela Excelsior.

U Hrvatskoj će se zadržati do petka poslijepodne kada nastavlja put po Europi. Naime, nakon suncem okupanog Dubrovnika Coppola ide u rusku prijestolnicu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još