Film 'SVEĆENIKOVA DJECA'

Počelo snimanje novog filma Vinka Brešana

  • Autor: Vlm agencija
  • 25.10.2012 15:57:39
  • 27.3.2012 13:59:06

Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje s trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma

U Zagrebu je počelo snimanje novog igranog filma Vinka Brešana 'Svećenikova djeca', koji autori najavljuju kao mediteransku komediju.

Film nastaje po scenariju Mate Matišića, prema motivima njegove istoimene drame, u produkciji Interfilma iz Zagreba. Film sufinancira Hrvatski audiovizualni centar, a dobio je i potporu Eurimagesa. Snimanje filma trajat će dva mjeseca. Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje sa trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma da bi poboljšao natalitet na otoku.

U komediji Svećenikova djeca Vinko Brešan okuplja četrdesetak ponajboljih hrvatskih glumaca koje predvode Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Dražen Kühn i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Slavica Šnur te producent Ivan Maloča.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još