'SVEĆENIKOVA DJECA'

Počelo snimanje novog filma Vinka Brešana

27.03.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje s trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma

U Zagrebu je počelo snimanje novog igranog filma Vinka Brešana 'Svećenikova djeca', koji autori najavljuju kao mediteransku komediju.

Film nastaje po scenariju Mate Matišića, prema motivima njegove istoimene drame, u produkciji Interfilma iz Zagreba. Film sufinancira Hrvatski audiovizualni centar, a dobio je i potporu Eurimagesa. Snimanje filma trajat će dva mjeseca. Okosnicu ove komedije čini prikaz života u malom mjestu na neimenovanom jadranskom otoku, u kojem se svećenik udružuje sa trafikantom i ljekarnikom u akciji bušenja kondoma da bi poboljšao natalitet na otoku.

U komediji Svećenikova djeca Vinko Brešan okuplja četrdesetak ponajboljih hrvatskih glumaca koje predvode Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Đokić, Dražen Kühn i Nikša Butijer. Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Slavica Šnur te producent Ivan Maloča.