REDATELJ BOBO JELČIĆ

U Mostaru počinje snimanje filma 'Obrana i zaštita'

27.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Konferencijom za medije u ponedjeljak u Mostaru završile su pripreme za početak snimanja 'Obrane i zaštite', novog filma redatelja i scenarista Bobe Jelčića. Snimanje će trajati pet tjedana na lokacijama u Mostaru i Čapljini, a u glavnim ulogama ćemo vidjeti Bogdana Diklića i Nadu Đurevsku

Obrana i zaštita mostarska je priča o predrasudama, ljudskim slabostima te o sukobu s društvom kao i sa samim sobom. Film će biti realiziran u produkciji Spiritus Movensa, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Obrana i zaštita dugometražna je drama o Hrvatu Slavku, njegovoj dilemi koja ga razdire: otići na pogreb predratnom prijatelju, muslimanu. Dvadeset godina po završetku rata Mostar je i dalje podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu. Obrana i zaštita priča je o predrasudama, ljudskim slabostima, o sukobu s društvom kao i sa samim sobom.

Glume
Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović, Velimir Njirić, Robert Pehar, Saša Oručević, Mirsad Elezi, Snježana Martinović, Maja Lasić, Goran Lozo, Merima Ovčina, Sanda Krgo Soldo i Sergej Trifunović.

Prva klapa Obrane i zaštite past će 27. ožujka, snimanje će trajati pet tjedana, a snima se na različitim lokacijama u Mostaru i Čapljini. Film nastaje u produkciji kuće Spiritus Movens iz Zagreba (Zdenka Gold), Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske televizije.