Film DO 1. LIPNJA

Raspisan natječaj za 'doFuraj svoj film!'

  • Autor: tportal.hr
  • 21.3.2012 12:57:37
  • 21.3.2012 11:02:04

'doFuraj svoj film!', natječaj kratkog amaterskog filma koji se devetu godinu zaredom odvija kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli, otvoren je do 1. lipnja

Prijavljeni filmovi na 'doFuraj svoj film!' bit će prikazani u sklopu 59. festivala igranog filma u Puli koji se održava od 14. do 28. srpnja.

Na natječaj se mogu prijaviti autori s uratkom u trajanju do jedne minute u .avi videoformatu. Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filmska uratka.

Filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se u sljedećim kategorijama:
- najbolji film (ili najbolja ideja) po glasovima žirija (odluku donosi žiri koji će sastaviti organizator)
- najbolji film po glasovima publike (odluku donose posjetitelji online glasovanjem na www.max.tportal.hr od 15. lipnja do 1. srpnja).

Vrlo vrijednu nagradu za najbolji film po odluci stručnog žirija, koju dodjeljuje T-Com kao partner Festivala, uručit će se na svečanoj dodjeli nagrada u Areni 28. srpnja. Pobjedniku i njegovoj pratnji osigurat će se besplatan smještaj u Puli od 26. do 29. srpnja.

Svetlana Barać, voditeljica programa 'doFuraj svoj film', navodi: 'Revijom kratkog amaterskog filma nastoji se potaknuti zainteresiranost za filmsku umjetnost, s naglaskom na samoj ideji i jedinstvenosti samog autora, odnosno akciji ili motivaciji koja pokreće autora, a ne na tehnici ili kvaliteti sredstava snimanja.'


Prošlogodišnji pobjednik: 'Vjera u život', autora Davida Bagarića iz Čeminca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još