DAN HRVATSKOG FILMA

Cineplexx east otvara se 29. ožujka!

19.03.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Cineplexx East otvorit će se‚ Danom hrvatskog filma 29. ožujka u sklopu trgovačkog centra City Center One na Žitnjaku

Cineplexx, vodeći kino u ovom dijelu Europe, ovoga proljeća dolazi i u Zagreb. Nakon što su prošle godine otvorili dva multipleksa u Splitu i u Osijeku, kino s najsuvremenijom digitalnom i 3D tehnologijom krajem ožujka otvorit će se i u glavnom gradu u sklopu trgovačkog centra City Center One na Žitnjaku. Bit će to već četvrti po redu multipleks koji su u zajedničkoj investiciji otvorili austrijski partner Cineplexx i hrvatski partner Continental grupa.

Cineplexx East otvorit će se Danom hrvatskog filma na kojoj će se okupiti svi predstavnici hrvatske filmske industrije od redatelja, producenata, glumaca, scenarista i svih ostalih koji svojim doprinosima i radom podupiru i stvaraju domaću filmsku produkciju. Svi zajedno svojom prisutnošću u velikom lobbyju otvorit će prvo kino Cineplexx u Zagrebu opremljeno najmodernijom tehnologijom i udobnim sjedalima. U sklopu otvaranja novog zagrebačkog multipleksa očekuju nas razne besplatne projekcije hrvatskih filmova novije produkcije.

Nakon što su 2008. potpisali Joint Venture ugovor o suradnji, hrvatski distributer Continental film (koji se nalazi u sklopu Continental grupe) i vodeći austrijski kino Cineplexx krenuli su u širenje brenda ovog kino prikazivača u Hrvatskoj, ali i u ostatku regije. U roku od samo tri godine otvoreni su multipleksi u Splitu, Osijeku, Beogradu, Kragujevcu i Podgorici. Također je finaliziran ugovor i za otvorenje prvog multipleksa u Skoplju koji će sa svojim radom započeti u rujnu ove godine.

Movieplex Zagreb, smješten u Centru Kaptol u središtu Zagreba, otvoren je u svibnju 2008. i do danas se profilirao u kino namijenjeno publici svih kategorija – od najmlađih do najstarijih i najzahtjevnijih. Svojim konstantno drukčijim kino repertoarom od ostalih multipleksa (revija Filmomanija, ZagrebDox, prijenosi koncerata, opera, baleta, nogometnih događanja i ostalog), Movieplex Zagreb rado je posjećeno kino; za sve one koji, pored filmskih blockbustera, uživaju i u malo drukčijem kino programu.

Cineplexx Split (City Center One) i Cineplexx Osijek (Avenue Mall) službeno su otvoreni u proljeće 2011., a publika je u vrlo kratkom roku prepoznala njihovu kvalitetu i vrlo dobro prihvatila pravo osvježenje na polju kinodvorana u Hrvatskoj. Dvorane Cineplexxa u ova dva grada rado su posjećene, a kino svojim stalnim akcijama održava razinu vrhunske kvalitete kakvu naša publika i zaslužuje.

Cineplexx East svojom kvalitetom, ponudom i uslugama bit će svakako najmodernije kino u Zagrebu, ali će spadati i u sam vrh ostalih multipleksa u Europi općenito. Uz 150 filmskih naslova godišnje, Cineplexx East prikazivat će najnovije filmske hitove velikih holivudskih kompanija.

Uz potpuni 3D doživljaj, iznimnu kvalitetu slike na velikom platnu, udobne dvorane i bogatu ponudu najpoznatijih filmskih naslova za svačiji ukus, Cineplexx Žitnjak donosi i brojne druge pogodnosti za svoje posjetitelje. Među njima su i program sakupljanja nagradnih bodova, kartice za vjernost, nagradne igre, razne promocije, posebni programi tijekom obiteljskih dana (Family Day), poseban dan u mjesecu za posjetiteljice (Ladies Night), besplatan parking, najsuvremenija web stranica za rezervaciju karata i detaljan pregled kino programa te još mnogo toga.

Nakon svečanog otvorenja multipleks Cineplexx East postat će četvrto Cineplexx kino u Hrvatskoj, čime će se broj multipleksa ovog kino prikazivača u našoj regiji popeti na respektabilnu brojku od njih 7. Ako tome pridodamo još planirani multipleks u Makedoniji te kina koja već godinama rade u Austriji i Italiji, nesumnjivo je da se sa svoja sveukupno 34 multipleksa Cineplexx već danas s pravom smatra vodećim kino prikazivačem jugoistočne Europe.