U NOVOM FILMU ARSENA A. OSTOJIĆA

Alma Prica nakon sedam godina opet ispred kamere

13.03.2012 u 14:28

Bionic
Reading

U Pisarovini nadomak Zagreba pali su prvi kadrovi novog filma istaknutog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, poznatog po nagrađivanim uracima ‘Ta divna splitska noć’ i ‘Ničiji sin’

Film radnog naziva ‘Halimin put’ dirljiva je priča o dvije žene koje dijele jedno majčinstvo u poslijeratnoj Bosanskoj krajini, odnosno o dobroćudnoj Halimi koja pokušava pronaći svog nestalog sina, svjesna da je jedini način da uspije u svojoj namjeri da pronađe svoju nećakinju koja je s njim povezana na poseban način, a koju nitko nije vidio već dvadesetak godina.

Bosansku ‘majku hrabrosti’ utjelovila je Alma Prica, koja je nakon sedam godina pauze ponovno stala pred kamere, a ovo joj je prva suradnja na filmu s Ostojićem. Ostatak glumačke ekipe čine afirmirani hrvatski glumci poput Mustafe Nadarevića, Olge Pakalović, Mije Jurišića, Darije Lorenci, Dejana Aćimovića i Slavena Knezovića, kao i zvučna imena iz susjedne BiH i regije – Miodrag Krivokapić, Armin Omerović, Minka Muftić, Senad Bašić, Sebastian Cavazza i drugi, a prilika da zajedno zaigraju na filmu pružila se i bračno-glumačkom paru Mariji Omaljev-Grbić i Miraju Grbiću.

Snimanje filma, nastalog prema originalnom predlošku Feđe Isovića, inspiriranom istinitom pričom, trajat će do početka travnja, premijernu će projekciju film najvjerojatnije doživjeti na ovogodišnjem, 59. Pulskom filmskom festivalu, dok se zagrebačka premijera očekuje ujesen.

Kako redatelj ne mijenja tim koji pobjeđuje, za snimanje je zadužen Slobodan Trninić, za montažu Dubravko Slunjski, scenografija je povjerena Ivi Hušnjaku, kostimografija Branki Tkalčec, a glazbenu kulisu stvara Mate Matišić.

Produkciju filma potpisuje Arkadena Zagreb, koproducenti su Studio Arkadena iz Slovenije te FIST iz Bosne i Hercegovine, ‘novčana je injekcija’ stigla s adrese Slovenskog audiovizualnog centra te Fondacije za kinematografiju Federacije BIH, dok je najveći financijski obol dao Hrvatski audiovizualni centar, koji je tijekom natječaja scenarij Feđe Isovića ocijenio najboljim.