HRVOJE KRSTULOVIĆ:

'Angelina je obećala da će se vratiti u Hrvatsku s obitelji'

19.02.2012 u 10:48

Bionic
Reading

U petak navečer održana premijera filma 'U zemlji krvi i meda', redateljice i scenaristice Angeline Jolie, kojoj je i sama prisustvovala, dokaz je da se i u Zagrebu može doživjeti holivudski glamur, kažu zadovoljni organizatori događaja

Dolazak oskarovke i jedne od najpopularnijih glumica današnjice izazvao je veliki interes kako medija, tako i političara i humanitaraca, a neki od njih imali su je priliku sresti i razgovarati s njom. Zadovoljni su i organizatori koji su neke probleme uspjeli riješiti u zadnji čas.

'Sve je započelo još u srpnju 2011. kada me Angelina Jolie pozvala u London kako bih pogledao njezin film na zatvorenoj privatnoj projekciji te kako bismo se dogovorili oko distribucije filma za države regije. Kada sam je upoznao, nisam imao dvojbe oko otkupa prava na film. Bila je izrazito draga i pristupačna, ali i vrlo čvrsta i snažna u svojim stavovima. Iskazala je želju da organiziramo premijeru filma u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu u sklopu promotivne turneje. Trudili smo se da sve bude besprijekorno, pa ne dolazi nam Angelina Jolie svaki dan', rekao je Hrvoje Krstulović, predsjednik uprave Blitz film i video distribucije i dodao:

'U Sarajevu je premijera bila veličanstvena, 6.000 ljudi aplaudiralo je njezinom filmu. Bilo je i teških trenutaka, što se tiče zagrebačke premijere, posljednji detalji oko posjete definirani su tek tijekom Berlinskog festivala. Svakako, trud se isplatio i jako smo ponosni što je osobno predstavila svoj film u Zagrebu. Angelina mi je neposredno prije odlaska istaknula koliko je sretna i zadovoljna premijerom u Zagrebu i činjenicom da smo uspjeli organizirati istu u samo četiri dana. Također je napomenula da će se vratiti u Hrvatsku u pratnji svoje obitelji.'

S glumicom se na premijeri susreo i predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović, koji je s njom održao sastanak.