KRAJ SPONZORSTVA

Oscari sele iz legendarnog Kodak Theatrea?

17.02.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Dodjela Akademijinih nagrada vjerojatno se više neće održavati u legendarnom Kodak Thatreu u Los Angelesu

Eastman Kodak tražio je način da zaključi 74 milijuna dolara težak ugovor, potpisan prije 12 godina, kojim su definirana prava da dvorana u kojoj se odvija dodjela Oscara nosi ime kompanije, javlja BBC.

CIM Gruop, tvrtka koja je vlasnik nekretnine, prigovorila je, ali je sudac presudio je u korist Kodaka. CIM ne mora ukloniti ime Kodak s kazališne fasade prije dodjele Oscara 26. veljače.

Mjesto na Hollywood Boulevardu bilo je domaćin dodjele Oscara od 2002. godine. Iz CIM Groupe nisu komentirali sudsku odluku, ali su vjerojatno u potrazi za novom korporacijom koja bi bila sponzor dvorane.

Novi ugovor mora dobiti odobrenje organizatora dodjela Oscara, Akademije filmskih znanosti i umjetnosti, no nije jasno hoće li se Oscar ostati u istoj dvorani.
U prosincu je Akademija krenula u razmatranje svojih pravnih opcija u okviru 20-godišnjeg ugovora s vlasnikom dvorane kako bi odlučila hoće li se obvezati na desetogodišnje produljenje ugovora s CIM Groupom.

Ranije je ovog mjeseca, Eastman Kodak objavio da zaustavlja izradu digitalnih fotoaparata kako bi se fokusirao na profitabilnije poslove. 133 godina stara tvrtka ušla je u stečaj jer nije uspjela držati korak s konkurencijom.
Od devet filmova nominiranih za Oscara u kategoriji najboljeg filma, sedam ih je snimljeno na Kodakovom filmu.