MSU, 21. VELJAČE U 19 SATI

U Zagreb stiže film 'Sestre' o trgovanju ljudima

16.02.2012 u 16:40

Bionic
Reading

U utorak, 21. veljače u 19 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održat će se premijerna projekcija filma 'Sestre' redatelja Vladimira Paskaljevića i producentice Bojane Maljević

Film 'Sestre' baziran je na istinitim događajima, a snimljen je u cilju podizanja javne svijesti o fenomenu trgovanja ljudima. Film je prikazan u okviru Konferencije Ujedinjenih naroda o međunarodnom organiziranom kriminalitetu i Konferencije protiv nasilja nad ženama.

U Sigurnu kuću dolazi Marija, djevojka koja se uspjela izvući iz lanca trgovine ljudima. Uz nepovjerenje i strah počinje se otvarati Katarini, psihologu socijalne službe i policijskim inspektorima. Kroz Marijinu potresnu priču saznajemo kako je s mlađom sestrom završila u bordelu 'Firenca', gdje ih je vlasnik Tadija držao zatvorene s još nekoliko djevojaka.

Svaka djevojka je na različit način doživjela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucjene i poniženja morale su pristati na seksualnu eksploataciju. Ono što djevojke povezuje je neinformiranost i želja za boljim životom.

U filmu redatelja Vladimira Paskaljevića i producentice Bojane Maljević glume Ivana Vuković, Ana Mandić, Ljubomir Bandović, Ana Maljević, Bojana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, Milena Predić, Ivana Šćepanović, Elizabeta Đorevska, Velimir - Bata Živojinović i drugi.