Film USKORO POLITIČKI TRILER

Dragojević snima na engleskom

  • Autor: tportal.hr
  • 13.2.2012 12:50:25
  • 13.2.2012 8:58:25

Nakon uspješne 'Parade' , srpski redatelj Srđan Dragojević radi adaptaciju romana britanskog pisca Juliana Barnesa iz 1992. 'Bodljikavo prase'. Ovaj će politički triler biti sniman na engleskom jezikom i s međunarodnom glumačkom postavom

Srđan Dragojević radi na adaptaciji romana Juliana Barnesa u suradnji s jedim britanskim scenaristom piše Blic. Roman 'Bodljikavo prase' (The Porcupine) smješten je u izmišljenu zemlju u Istočnoj Europi koja prolazi kroz postkomunistički period. Bivšem partijskom vođi Petkanovu sudi se zbog zločina protiv svog naroda, a pred glavnim tužiteljem propituju se povijesne ideje i nacionalizam.
'Barnesovo Bodljikavo prase ispituje fenomen koji odnedavno postoji u Istočnoj Europi: nostalgiju za socijalizmom. Scenarij će ovu nostalgiju tretirati kao paravan, strategiju da se prekriju traume koje dijele sva društva Istočne Europe, a to su trauma socijalizma i trauma tranzicije', rekao je Dragojević.
Njegov film 'Parada', koji je u Srbiji pogledalo 300 tisuća gledatelja u šest tjedana, a u Hrvatskoj je u dva tjedna prikazivanja privukao čak 28 tisuća gledatelja, bit će prikazan na ovogodišnjem Berlinaleu u programu Panorama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još