Film 15. DANI ČEŠKOG FILMA

Klasici sedme umjetnosti na smotri oskarovaca

  • Autor: I. T.
  • 16.4.2009 14:16:24
  • 16.4.2009 11:39:56

15. dani češkog filma održat će se od 24. do 30. travnja u Movieplexu, a bit će prikazani češki i čehoslovački filmovi koji su bili nominirani za Oscara ili su ga osvojili

Na Smotri čehoslovačkog i češkog oskarovskog filma, koja će se održati od 23. do 30. travnja u organizaciji Veleposlanstva Republike Češke i Movieplexa, bit će prikazano devet filmova koji su bili nominirani i/ili osvojili prestižnu nagradu Oscar.

Svaki će dan trajanja Smotre u Movieplexu u Centru Kaptol biti organizirane po dvije projekcije, u 18:30 i u 20:30 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna te za studente 15 kuna. Bit će prikazani sljedeći filmski klasici: 'Trgovina na korzu', redateljskog dvojca Kadár – Klos, 'Ljubavi jedne plavuše' i 'Gori, moja djevojčice' Miloša Formana, 'Strogo kontrolirani vlakovi' po noveli Bohumila Hrabala, jedan od najslavnijih čeških filmova 'Selo moje malo' u režiji Jiříja Menzela, 'Pučka škola' i 'Kolja' Jana Svěráka, 'Moramo si pomagati' u režiji Jana Hřebejka i film 'Želary' Ondřeja Trojana.

 Selo moje malo  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još