JOŠ JEDAN U NIZU

Indija cenzurira 'Muškarce koji mrze žene'

31.01.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Triler Davida Finchera 'Muškarci koji mrze žene', koji donosi priču o ubojstvu, korupciji, obiteljskoj tajni, a pritom sadrži neke scene seksa, Indija će cenzurirati

Holivudska obrada filma 'Muškarci koji mrze žene' na velikim će se platnima u Indiji prikazivati tek nakon cenzure. Naime, odluka je pala da se iz filma izbace eksplicitne scene.

U ovom su trileru Davida Finchera koji donosi priču o ubojstvu, korupciji i obiteljskoj tajni, a sadrži neke scene seksa, upravo su one i sporne, a prvotno su trebale biti samo zamagljene. 'Scene golih dojki nisu dopuštene u Indiji', rekao je gospodin Singh iz središnjeg filmskog odbora (CBFC). Iz Sony Picturesa objavili su da će poštovati smjernice odbora.

Riječ je o filmu koji rješava slučaj nestanka mlade Harriet s obiteljskog imanja starog 40 godina i pritom otkriva prilično mračnu i užasavajuću obiteljsku povijest. Glavne uloge tumače Christopher Plummer, Daniel Craig i Rooney Mara.

U Indiji se godišnje prikazuje više od 1.500 stranih filmova, uglavnom holivudskih koji su prethodno prošli neki oblik cenzure.

Muškarci koji mrze žene