tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+3
Pula
+8
Rijeka
-
Zadar
+4
Split
+7
Dubrovnik
+10

PROTIV 'FILMOCIDA' NA HTV-U

HAVC podržao inicijativu Filmskog ljetopisa

Nakon što je uredništvo Hrvatskog filmskog ljetopisa uputilo je otvoreno pismo ministrici kulture RH Andrei Zlatar Violić i zamjeniku ministrice kulture Berislavu Šipušu, inicijativu je podržao i Hrvatski audiovizualni centar

Datum objave:
24.1.2012 10:44

Zadnja izmjena:
24.1.2012 13:57

Ravnatelj HAVC-a, Hrvoje Hribar zahvaljuje redakciji Hrvatskog filmskog ljetopisa što je uputila pismo, čime se javnosti dokazuje da pojedini problemi nisu samo interes HAVC-a, već šire javnosti, tj. da postoji širok krug ljudi koji zna svoje potrebe i umije ih artikulirati.

Hrvoje Hribar u ime Hrvatskog audiovizualnog centra apsolutno podržava zahtjev za osnivanje filmske redakcije, imenovanjem stručne osobe za urednika filmskog programa, osobe koja ima zadaću podastrijeti javnosti i Programskom vijeću STRATEGIJU filmskoga programa (po točkama: edukativna, manjinska, europska, nacionalna i zabavno-komercijalna svrha filmskog programa).

Podsjetimo, uredništvo Hrvatskog filmskog ljetopisa u pismu je zatražilo zaštitu filmske kulture na HTV-u. 'S obzirom na promjene u zakonskom reguliranju HRT-a, voljeli bismo da se prekine 'filmocid', oblik kulturocida u kojem središnja TV kuća uništava jedno od najvažnijih područja svoga djelovanja. Filmovi se na javnoj televiziji prekidaju reklamama kao da nema razlike između filma i nogometne utakmice, mnogi termini za prikazivanje filmova odgovaraju samo onima koji noću ne moraju ili ne mogu spavati, a postojanje emisija o filmu, čini se, nikome u vodstvu javne televizije nije bitno' stoji u pismu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr