KINOSCOPE

Sarajevo Film Festival ima novi program

20.01.2012 u 15:47

Bionic
Reading

Novi program Sarajevo Film Festivala pod nazivom Kinoscope predstavit će se već ovoga ljeta, na 18. po redu festivalu

Sarajevo Film Festival pokreće novi program pod nazivom Kinoscope, čije je uređivanje povjereno međunarodnom timu selektora u sastavu Mikea Goodridgea iz Velike Britanije, Alessandra Raja iz Italije i Mathilde Henrot iz Francuske.

Program će sačinjavati igrani i dokumentarni filmovi, a u izbor će ući 18 ostvarenja iz svih krajeva svijeta izuzev Jugoistočne Europe, iz koje dolaze filmovi natjecateljskih selekcija Festivala. Program će se fokusirati na upečatljive naslove koji se ističu po režiji, a uključeni će biti i veliki filmski autori i oni koji predstavljaju svoj prvi ili drugi film.

'Veliko nam je zadovoljstvo imati Mikea, Alessandra i Mathilde ponovo u Sarajevu, ovaj put kao selektore Sarajevo Film Festivala' izjavio je ovim povodom Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. 'Njihova stručnost i iskustvo će unijeti novu kreativnu energiju u naš tim iskusnih selektora, koji se izuzetno raduju njihovom dolasku. S nestrpljenjem čekamo 18. Sarajevo Film Festival, kada ćemo našoj publici predstaviti Kinoscope', zaključio je.