Film ART-KINO METROPOLIS, 12. 1.

'Tri sata za ljubav' u znak sjećanja na Fadila Hadžića

  • Autor: tportal.hr
  • 9.1.2012 15:18:54
  • 9.1.2012 14:52:21

U četvrtak, 12. siječnja u 18 sati u Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u znak sjećanja na Fadila Hadžića održat će se projekcija filma 'Tri sata za ljubav'

Projekciju organiziraju Art-kino Metropolis i Odjel za kazalište i film Matice hrvatske u suradnji s Hrvatskom kinotekom i Jadran filmom. Za projekciju će se koristiti 35 mm kopija filma koji je 2005. godine restaurirala Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu.

Film 'Tri sata za ljubav' je nastao 1968. godine u produkciji Jadran filma. Osim režije, Fadil Hadžić potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Frano Vodopivec, montažerka Radojka Tanhofer, a scenograf Ozren Vuković. Uloge tumače: Stanislava Pešić, Dragan Nikolić, Tatjana Salaj, Predrag Tasovac, Mladen Crnobrnja, Lenka Neumann, Vanja Žugaj, Vladimir Ruždjak, Mirjana Bohanec i Antun Vrdoljak. Film je dobitnik dvije posebne nagrade žirija na 15. pulskom filmskom festivalu 1968. (za glumačke interpretacije Lenke Neumann i Dragana Nikolića). Trajanje filma je 88 minuta.

Glavni lik filma je mlada i privlačna Maca, kućna pomoćnica imućnog bračnog para intelektualaca. Jedino slobodno vrijeme koje može posvetiti sebi jest nedjeljno poslijepodne. Upravo te nedjelje Maca izlazi s prijateljicom Ankicom koja dolazi sa svojim dečkom Zizijem i naočitim mladićem Rikijem. Nakon plesa Riki želi voditi ljubav s Macom, no ona ga odbija i vraća se u stan, gdje joj isto predlaže gazda.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još