HOLIVUDSKA BOŽIĆNICA

Cruiseova 'Misija' pobjednik blagdanskog vikenda

27.12.2011 u 09:29

Bionic
Reading

Unatoč ovogodišnjem trendu pada prihoda na kinoblagajnama, Hollywood je ovog blagdanskog vikenda ipak zaradio mali božićni bonus, a najbolje je prošla 'Nemoguća misija' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi

Pobjednik blagdanskog vikenda, što se tiče američkih kinoblagajni, je Tom Cruise, čiji je četvrti nastavak franšize 'Nemoguća misija' proteklog vikenda zaradio 29,5 milijuna dolara, čak tri milijuna dolara više nego što je dan ranije procijenio

distributer Paramount. 'Nemoguće misija' već je zaradila
218,6 milijuna dolara u svijetu, piše Yahoo News

Jače rezultate proteklog vikenda zabilježio je i 'Sherlock Holmes: Igra sjena' s Robertom Downeyjem Juniorom, koji je u tri dana zaradio 20,3 milijuna dolara. Spielbergove 'Avanture Tintina' na petom su mjestu, a za četvrto se bore 'Muškarci koji mrze žene' Davida Finchera i nastavak obiteljske komedije 'Alvin i vjeverice'.

Solidno su prošli i filmovi koji su ušli u distribuciju na Božić, pogotovo Spilebergova drama iz Prvog svjetskog rata 'War Horse' te drama o 11. rujnu 'Extremely Loud & Incredibly Close', u kojoj igraju Tom Hanks i Sandra Bullock.

Unatoč boljim prihodima nekih filmova za vrijeme božićnog vikenda, na američkim kinoblagajnama osjeti se kriza, pa je prihod ove godine manji za deset posto od onog u božićnom vikendu prošle godine, prema podacima stranice Hollywood.com.