'NOĆNI BRODOVI'

Pogledajte ljubavnu priču Ane Karić i Radka Poliča

22.12.2011 u 12:29

Bionic
Reading

Ana Karić i Radko Polič kao 70-godišnji tinejdžeri u bijegu, glavne su zvijezde igranog prvijenaca Igora Mirkovića 'Noćni brodovi', koji u kinodistribuciju kreće ovoga proljeća, a foršpan je dostupan već sada

Zadnja je jednaka kao prva, neočekivana, začuđujuća i nespretna. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć.

I život će odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenuti u posljednju avanturu, gdje čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina.

Sinopsis je to filma 'Noćni brodovi', igranog prvijenca nekadašnjeg televizijskog novinara i voditelja, a već godinama filmaša i čelnog čovjeka Motovun Film Festivala Igora Mirkovića. Po vlastitu priznanju Mirković je televiziju napustio kako bi snimao dokumentarce od kojih su posebno zapažena i u kinima gledana bila dva dugometražna - 'Novo, novo vrijeme' (2001) film o političkim promjenama nakon smrti predsjednika Tuđmana, (nastao u redateljskoj suradnji s Rajkom Grlićem) te 'Sretno dijete' (2003) film o punk-rocku u Jugoslaviji i odrastanju u socijalizmu.

'Noćni brodovi' ljubavna su priča za koju je Mirković scenarij napisao s nagrađivanim hrvatskim dramatičarom Elvisom Bošnjakom, a čiju sjajnu glumačku podjelu predvode velike zvijezde regionalne kinematografije - Ana Karić i Radko Polič.

Radko Polič i Ana Karić

'Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega o tome što se u vama suši', kaže Ana Karić koja film opisuje kao hrvatsku verziju 'Mostova okruga Madison'.

U 'Noćnim brodovima' igraju još i Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Pero Kvrgić, Jadranka Đokić te u cameo ulozi Stjepan Jimmy Stanić, a glazbu filma potpisuje Tamara Obrovac

Film je šest tjedana na lokacijama u Zagrebu, Rijeci i okolici Đurđevca snimao direktor fotografije Silvestar Kolbas, a montirala ga je Ivana Fumić

Glavni je producent 'Noćnih brodova' zagrebačka produkcijska kuća Studio dim u suradnji s HRT-om, Bela filmom iz Ljubljane, Delirijumom iz Beograda te Radiotelevizijom Slovenije. U hrvatska kina film stiže u ožujku u distribuciji Continental filma, a u nastavku možete pogledati prve kadrove.