Film POBJEDNIK NAKON USKRSA

Najuspješnija Revija amaterskog filma do sada

  • Autor: I. T.
  • 8.4.2009 16:33:49
  • 8.4.2009 14:54:28

Završila je 8. Revija amaterskog filma - RAF, najuspješnija i najposjećenija dosad. Objava najbolje prihvaćenih radova slijedi nakon Uskrsa

Osma Revija amaterskog filma – RAF završila je 4. travnja u kinu Grič projekcijom filma 'Rani radovi' Želimira Žilnika nagrađenog 1969. Zlatnim medvjedom u Berlinu.

Na 8. RAF-u prikazano je ukupno 300-tinjak amaterskih filmova, od čega u popratnim programima točno 100. Tijekom sedam dana, Reviju je pratilo više od pet tisuća posjetitelja, 15 gostiju festivala te brojni domaći autori i filmaši.

Vanja Daskalović, programska koordinatorica RAF-a istaknula je: 'Kao i prijašnjih godina, ponovno smo dokazali da amaterski film može pobuditi velik interes publike te da je RAF postao i ostao živo rasadište mladih talenata. RAF je jedini festival koji svima omogućuje da im se film prikaže na velikom platnu te ostavlja publici, kao jedinom meritornom žiriju, da autorima pruži povratnu informaciju – pohvalu ili kritiku!'

Popratni program ove je godine bio najopsežniji i najbogatiji. 'Zagrebačka publika je prvi put, nakon 40 godina, mogla vidjeti retrospektivu Genre Film Festivala iz 1960-ih godina – antifilmove Mihovila Pansinija, Tomislava Gotovca, Vladimira Peteka, Ivana Martinca, Kreše Golika, Ljubiše Grlića i ostalih autora. Ove godine ugostili smo četiri susjedne filmske akademije: iz Ljubljane, Sarajeva, Beograda i Skopja te prikazali njihove najuspješnije studentske produkcije iz posljednje godine', izdvojio je vrhunce programa Oliver Sertić, koordinator RAF-ovog OFF programa.

Prebrojavanje glasova publike (koja je i ove godine aktivno komentirala sve što se događalo na platnu) i objava najbolje prihvaćenih filmova iz 2009. slijedi nakon Uskrsa. U godini koja je pred nama, ti će filmovi proputovati Hrvatsku i regiju u sklopu programa 'RAF putuje'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još