FILM DEJANA ZEČEVIĆA

Nagrađivani igrani film 'Neprijatelj' napokon u Zagrebu

13.12.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon svjetske premijere u Južnoj Koreji, potom u nekoliko europskih gradova i na nizu festivala, dugometražni igrani film 'Neprijatelj' redatelja Dejana Zečevića stiže na zagrebačka kinoplatna!

Uz gostovanje dijela filmske ekipe, film 'Neprijatelj' u Zagrebu će premijerno biti prikazan u nedjelju 18. prosinca u 20 sati u kinu Europa.

Nakon premijernog prikazivanja film će u prosincu biti na redovnom repertoaru kina Europa, a od 18. siječnja 2012. krenut će u distribuciju u hrvatskim art kinima.

Ratni triler 'Neprijatelj' šesti je dugometražni film srpskog redatelja Dejana Zečevića, a nastao je u koprodukciji četiriju zemalja, Srbije, BiH, Hrvatske i Mađarske, tj. u realizaciji produkcijske kuće Biberche Productions te koprodukciji Balkan Filma, MaXima filma i Tivoli Filmsa.

U fokusu filma je grupa vojnika iz jedinice za razminiranje koja ostaje zarobljena u kući usred minskog polja 1995. godine u Bosni. Scenarij potpisuje Đorđe Milosavljević, a glumačku postavu čine Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanović, LjubomirBandović, Dragan Marinković i Slavko Štimac.