Film U ZEMLJI KRVI I MEDA

Film Angeline Jolie ponovno diže prašinu u BIH

Prikazivanje redateljskoga filmskog prvijenca 'U zemlji krvi i meda' holivudske dive Angeline Jolie podigao je praašinu u Republici Srpskoj

Predsjednik Udruženja logoraša RS-a Branislav Dukić rekao je za medije u Republici Srpskoj da će s kolegama iz ostalih udruga učiniti sve da se zabrani prikazivanje tog filma u tom entitetu. Dukić je ogorčen činjenicom da je Srbima dodijeljena uloga glavnih negativaca te smatra da je film Angeline Jolie hommage stradanju Bošnjaka. Film je prikazan u Sarajevu za predstavnike 11 bošnjačkih ratnih udruga, iz kojih su pozitivno reagirali na glavne poruke iz filma.

Istodobno predsjednik Organizacije obitelji zarobljenih, poginulih branitelja i nestalih osoba Republike Srpske Nedeljko Mitrović ocijenio je da film Angeline Jolie treba prikazati u Banja Luci kako bi tamošnja javnost mogla dati svoj sud o tome projektu.

Rajko Vasić, izvršni tajnik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, priopćio je da film 'U zemlji krvi i meda' ne treba zabraniti, tvrdeći da je RS nadrastao 'balkanski necivilizirani primitivizam' za razliku od Sarajeva u kojemu je dio udruga zabranilo snimanje Joliena filma. Unatoč tomu dodao je kako činjenica da je film naišao na nepodijeljenu potporu bošnjačkih udruga, govori o tome da je Angelina Jolie režirala djelo u kojem se krivotvore i činjenice i karakter rata u BiH.

Film 'U zemlji krvi i meda' govori o ratnim strahotama u BiH, a u središtu je ljubavna priča između srpskog vojnika i ratne zarobljenice, Bošnjakinje, koja je žrtva silovanja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još