Film OD 24. STUDENOGA

Matanićev šokantni triler 'Ćaća' stiže u domaća kina

  • Autor: tportal.hr
  • 18.11.2011 10:28:36
  • 18.11.2011 9:00:00

U domaća kina 24. studenoga stiže šokantni triler 'Ćaća' Dalibora Matanića s Juditom Franković, Ivom Mihalić, Igorom Kovačem i Ivom Gregurevićem

Dvije sestre kreću u ličku zabit ne bi li se nakon dugo vremena suočile sa svojim ocem. U zamrznutom krajoliku mračne tajne polako počinju izlaziti na površinu. Koje i kakve, saznat ćete uskoro u trileru 'Ćaća', redatelja Dalibora Matanića u kojemu glume Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač i Ivo Gregurević.

Film je premijeru imao u Puli, gdje je nagrađen za najbolju režiju, fotografiju te najbolju sporednu ulogu koja je pripala Ivi Mihalić, a ocjenjivački sud Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDORA) nagradio je 'Ćaću' diplomom za najbolji film u glavnoj sekciji Nacionalnog programa.

Triler 'Ćaća' vjerojatno će voljeti publika koja je voljela 'Fine mrtve djevojke' - Matanićev film iz 2002. godine koji je jednakom aklamacijom dočekala i publika i kritika. 'Ćaća' se može pohvaliti jednako snažnom atmosferom i odličnim glumačkim izvedbama Judite Franković, Ive Mihalić, Igora Kovača i uvijek sjajnog Ive Gregurevića.

Priča je smještena u izoliran lički krajolik i prati dvije sestre koje odlaze pronaći oca koji je davno napustio obitelj. Iz sata u sat u osamljenoj kućici u ledom okovanom krajoliku obiteljske će tajne izranjati jedna za drugom i pokretati priču u smjeru koji nisu očekivale niti protagonistice priče, a neće ga vjerojatno očekivati ni gledatelji.

Film u hrvatska kina stiže 24. studenoga. Scenarist je Dalibor Matanić, direktor fotografije Vanja Černjul, producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan, a glazbu potpisuju Jura Ferina i Pavao Miholjević. Film je proizvela Kinorama, distribuira ga Continental film, a sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još