Film BIOGRAFIJA ČELIČNE LADY

Kolege Margaret Thatcher osudili nastup Meryl Streep

  • Autor: tportal.hr
  • 17.11.2011 7:21:47
  • 15.11.2011 13:30:24

Prijatelji i bliski kolege Margaret Thatcher oštro su osudili način na koji ju je prikazala Meryl Streep u filmskoj biografiji

'Nikako ne razumijem čemu taj film. Njegova jedina funkcija je da si Meryl Streep i tko god autor bio podebljaju bankovne račune. Nemam nikakvu želju za gledanjem filma jer se ne želim prisjećati Margaret Tatcher pomoću njega. To je ništavan događaj za mene i neće nimalo utjecati na njezino mjesto u povijesti', rekao je lord Tim Bell, glavni PR savjetnik tadašnje premijerke Margaret Thatcher.

Poput Bella, i ostali bivši kolege Čelične Lady jasno su se distancirali od filma, definiravši ga 'ljevičarskom fantazijom'. Film nije pogledala, niti namjerava, ni sama barunica Thatcher. 'Nikad ne gleda ništa vezano uz nju samu', rekla je prijateljica.

Iako film dobrim dijelom prikazuje Margaret Thatcher odlučnom premijerkom, posebice za vrijeme Falklandskog rata, štrajka rudara i ostalih kriza, ljutnja njezinih kolega i prijatelja bazira se na početnim sekvencama. Razlozi leže u činjenici da je prikazana kao sadašnja senilna starica koja se čudi visokoj cijeni mlijeka i zaboravlja da joj je suprug umro.

Takva slika u opreci je s nekadašnjim portretom Čelične Lady kakvu je poznaje svijet, a temelji se na memoarima njezine kćeri Carol. U memoarima stoji da je nekoliko blažih moždanih udara pretvorilo njezinu majku u tek sjenu nekadašnje. Film, koji će zasigurno podići veliku buru, doživjet će svjetsku premijeru 6. siječnja sljedeće godine.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još