ISTOVREMENO S KINIMA

'Izgubljene godine Joaquina Phoenixa' u MAXtv videoteci

03.11.2011 u 11:09

Bionic
Reading

Film o holivudskoj zvijezdi Joaquinu Phoenixu koji u jesen 2008. godine, u naponu snage, odlučuje napustiti glumu i započeti karijeru repera snimio je Casey Affleck, a može se vidjeti u kinima i u MAXtv videoteci

Zvuči nevjerojatno, čak i apsurdno, ali potez slavnog  Joaquina Phoenixa 2008. godine šokirao je mnoge. Iako je njegova holivudska karijera išla uzlaznom putanjom, on se odlučio baciti u reperske vode.

U mjesecima koji su slijedili, Phoenix je nastavio šokirati svjetske medije neurednim izgledom i bizarnim ponašanjem, zbog čega su mnogi počeli misliti da je slavni glumac potpuno prolupao.

Casey Affleck, poznati glumac koji je nominiran za Oscara za ulogu u filmu 'Ubojstvo Jesseja Jamesa od kukavice Roberta Forda', odlučio je napraviti svoj redateljski debi dokumentarnim filmom u kojem će prikazati te velike promjene u Phoenixovu životu.

Budući da je Joaquin njegov šogor, Casey je dobio priliku da godinu dana posve izbliza prati Phoenixa u njegovoj novoj karijeri, snimajući ga dok piše stihove, izvodi svoju glazbu, pokušava nagovoriti P. Diddyja da mu producira album. S vremenom Phoenixovo ponašanje postaje sve ekscentričnije, a vrhunac ili, bolje rečeno, dno dostiže s nastupom u jednom od najpopularnijih američkih talk-šouova, kod Davida Lettermana.

Provokativan, duhovit, a na trenutke i pomalo šokantan, film 'Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa' iznimno je zanimljiv i zabavan prikaz jednog umjetnika na prekretnici, djelo u kojem Casey Affleck vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu pažnje javnosti.

I am still here