Film REVIJA AMATERSKOG FILMA

Max Hattler i njegovi kratki animirani filmovi

  • Autor: tportal
  • 2.4.2009 10:34:49
  • 2.4.2009 8:53:00

Na današnjem repertoaru Revije amaterskog filma u 11 sati će se održati predstavljanje filmova karlovačkih, splitskih, kanadskih i zagrebačkih tinejdžera

Projekcija u 13 sati također je rezervirana za teense, odnosno za njihov blok u sklopu programa Kids & teens, nakon kojih će se održati ekstra film Tabu tema Ivane Marijančić. U 15 sati na redu su dokumentarci A girl, rabbit and a crow i Priča o dobrom ludilu.

Dugi metar, i to već četvrti po redu, sadrži 55 minuta čistog trasha u obliku filma Prekažnjavanje / Overpunishment.

U 17.20 sati bit će prikazan film o animiranom srednjem metru Genlog Maye Kuryaković i Branimira Šokija.

U 18 sati očekuje se izbor filmova s GEFF-a iz 1967. godine! Program započinje eksperimentalnim filmom Florescencije Ante Verzottija snimanom na osmomilimetarskoj vrpci u boji. Ivan Martinac prikazuje ono neuhvatljivo stanje negdje između slučajnih i poznatih lica uz zvuke Jacka Teargardena i Bennya Goodmana u filmu Život je lijep, a Nedjeljko Dragić predstavit će se s filmom Krotitelj divljih konja, prvim filmom koji je na festivalu u Annecyju Zagrepčanima donio veću nagradu. Na programu je i Tomislav Gotovac s Kuda idemo ne pitajte, Lordan Zafranović s 'Kišno-nevinom subotom', Ljubiša Grlić s filmom Donekle te Krešo Golik s malo poznatim eksperimentalnim uratkom KoreogRAFija za kameru i plesače.

Rafovci navečer preporučaju srednji metar i kratkiše – i to njihovo četvrto izdanje kada su na platnu Civilizacija propasti braće Pejić te Maroon beatbusting i Zaštitni faktor 5.

Odrasli rafovci danas su u znaku Maxa Hattlera i njegovih kratkih animiranih filmova, a od domaćih snaga tu su Vjekoslav Živković i Slaven Žimbrek. Nakon njih, u sklopu programa 'Na putu prema...' svoje radove predstavljaju susjedi Slovenci sa svojih pet filmova studenata Akademije za gledališče, radio, film in televizijo iz Ljubljane.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više