Film STROJ ZA NOVAC

Tko bi rekao da njegovi filmovi donose najveću zaradu?

  • Autor: tportal.hr
  • 28.10.2011 15:08:13
  • 28.10.2011 8:46:04

Najunosniji glumac svih vremena je - Samuel L. Jackson! Tu laskavu titulu stekao je kad su vrijedni analitičari zbrojili zaradu njegovih filmskih hitova

Šezdesetdvogodišnji glumac, koji je glumio u hitovima Pakleni šund (Pulp Fiction) i Dobri momci (Goodfellas), nastupio je u više od stotinu filmova koji su ukupno zaradili 7,4 milijarde dolara, izračunala je Guinnessova knjiga rekorda, a prenosi portal Showbiz spy.

Tako su, pomalo neočekivano, brojke pokazale da je Samuel nadmašio holivudske teškaše kakvi su Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Robert De Niro i drugi. Svoj uspjeh može zahvaliti ulogama u filmovima kao što je 'Jurski park' (Jurrassic Park), koji je zaradio 914 milijuna.

Također, legendarni plaćeni ubojica iz 'Paklenog šunda' nastupio je u četiri nastavka serijala 'Ratovi zvijezda', čime je pridonio prihodu od 2,4 milijarde dolara. No čini se da Jacksonu tu nije kraj. Sljedeće godine pojavit će se film 'Samatarianac' u kojem igra glavnu ulogu: bivšeg varalicu koji se odlučio promijeniti nakon što je proveo 20 godina u zatvoru. A nakon toga glumit će u dugo očekivanoj adaptaciji stripa The Avengers s Robertom Downeyjem, Chrisom Evansom i Markom Ruffalom.

Samuel je osvojio nominaciju za Oscara (ponovo, za Tarantinov suvremeni klasik), no još ga nije dobio. Dok drugi skupljaju zlatne kipiće, on se zadovoljava gotovinom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još