REVIJA AMATERSKOG FILMA

Danas pogledajte film '33. dan' Andreja Boke

01.04.2009 u 09:15

Bionic
Reading

I današnji program Revije amaterskog filma (RAF) donosi mnoštvo projekcija, pa će se u 11 sati održati predstavljenje Restart laboratorija i pretpremijera dvaju dokumentaraca: 'Nepovratno' Igora Bezinovića i 'Predsjednički vlak' Branka Vilusa

Zatim će u 13 sati biti prikazan prvi blokprograma 'Kids' unutar kojeg će najmlađi moći vidjeti 10 kratkih filmova malih filmaša u dobi od devet do 14 godina

Popodne možete pogledati srednjometrašku romantičnu komediju 'Glamurozna ljubav na selu'u 15 sati i treći blok kratkiša koji idu u 16 sati.

Popratni program u 18 sati  donosi izbor filmova iz 1965. s Genre Film Festivala. Program započinje filmom 'Spomenicima ne treba vjerovati' Dušana Makavejeva, a slijede ga radovi Ante Babaje, Mihovila Pansinija, Tomislava Gotovca, Vladimira Peteka, Ivana Martinca, Ljubiše Grlića i Lordana Zafranovića.

Večernji program otvara dugi metar, film '33. dan' Andreja Boke u 20 sati koji spada u tople RAF-ove preporuke te je prvi dugometražni film na RAF-u prikazan u najprestižnijem terminu!

U 21 sat će biti prikazan film Petra Oreškovića 'Povratak mrtvog čovjeka'. Petar Orešković prvi je i za sada jedini RAF-ovac čiji je film imao svjetsku premijeru na najvećem festivalu dokumentarnog filma, IDFA.

U 22 sata ne propustite kratke igrane filmove studenata Akademije iz Skoplja u sklopu programa 'Na putu prema...'. jedan od njih je i 'Hoover' Marije Apčevske, kratki film o zamjeni uloga – kad striper odluči postati prodavač usisivača.