DJECA ZNAJU NAJBOLJE

Film 'Koko i duhovi' nagrađen na festivalu u Njemačkoj

18.10.2011 u 13:37

Bionic
Reading

Šesnaestero djece iz osam europskih država proglasilo ga je drugim najboljim filmom festivala

Nakon sjajnog starta u hrvatskim kinima ('Koka' je već u prvom tjednu pogledalo gotovo 10.000 gledatelja), film 'Koko i duhovi' nagrađen je na prvom međunarodnom filmskom festivalu na kojem je prikazan. Međunarodni festival filmova za djecu SCHLINGEL u svom je šesnaestom izdanju koje se održavalo od 10. do 16. listopada u njemačkom Chemnitzu prikazao 146 naslova, od čega 16 u natjecateljskom programu.

'Koko i duhovi' osvojili su posebno priznanje – međunarodni žiri sastavljen od šesnaestero djece iz osam europskih država proglasio je taj film drugim najboljim filmom festivala. Redatelj Daniel Kušan i glumac Kristian Bonačić predstavili su film festivalskoj publici i gostima festivala, kojih je ove godine bilo čak 9 000.

Scenarij filma, nastao prema slavnom književnom predlošku Ivana Kušana napisali su Ivan i Daniel Kušan, film su proizveli Kinorama i Hrvatska radiotelevizija, sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a distribuira ga Continental film. Osim Kristiana, u filmu još glume Antonio Parač, Nina Mileta, Filip Mayer i Ivan Maltarić.