Film STOTINJAK FILMAŠA NA ZFF-U

Michael Glawogger dolazi u Zagreb

  • Autor: Tportal.hr
  • 13.10.2011 16:26:45
  • 13.10.2011 14:16:38

Kino Europa, Tuškanac, Dokukinu Croatia te Zagrebački plesni centar ovih će osam dana biti poprište ljubitelja filma

U Zagreb uskoro stiže stotinjak autora, glumaca i filmskih profesionalaca.

Na samo otvaranje festivala dolazi Diarmid Scrimshaw, producent filma Trinaosaur. Zatim Eran Kolirin, autor filma 'Razmjena', čiji je prvijenac Orkestar u gostima višestruko nagrađivan na festivalima diljem svijeta.

Nakon festivala u Cannesuu u Zagreb stiže Michael Fuith, glavni glumac njemačkog filma 'Michael' koji govori o pedofiliji.

Michael Glawogger, Aureliano Amadei,
Michal Marczak i Ayla Gottschlich samo su neki od filmaša koji će sudjelovati na festivalu. Redatelj Pjer Žalica koji predstavlja novi film 'Orkestar', a na ZFF-u će mu se pridružiti i protagonist, vođa Plavog orkestra Saša Lošić Loša.

Domaće snage predvode autori čiji filmovi će na ZFF-u biti premijerno prikazani domaćoj javnosti: Miroslav Sikavica koji donosi priču o Luki Ritzu, redateljica Željka Suková i glumica Nina Violić  te Saša Ban koji dokumentira blokadu Filozofskog fakulteta u Zagrebu tijekom 2010. godine.

Glavni program i ove godine donosi nove debitantske naslove, 12 dugometražnih igranih, 10 kratkih igranih te 16 dokumentarnih filmova. Filmovi u konkurenciji se natječu za nagradu festivala Zlatna kolica.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još