ZA LJUBITELJE FILMA

Izložba Nicka Walla 'Lica na filmu' u kinu Europi

08.10.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Zagreb Film Festival u suradnji s pulskom galerijom Makina od 10. do 30. listopada organizirao je izložbu priznatog svjetskog fotografa Nicka Walla. Posjetitelji kina Europe moći će vidjeti portrete brojnih filmskih zvijezda i osobenjaka poput Dennisa Hoppera, Tilde Swinton i Davida Bowieja

Zagreb Film Festival u suradnji s pulskom galerijom Makina svim je ljubiteljima filma i fotografije pripremio savršeni spoj - izložbu fotografa Nicka Walla.

Nick Wall je međunarodno priznati umjetnik koji uglavnom radi u i oko filmske i televizijske industrije. Među njegovim su radovima i fotografije iz filmova 'Sexy Beast' Jonathana Glazersa i 'Vojvotkinja' Saula Dibba.

Nick Wall radio je na više od stotinu filmskih i televizijskih projekata. Među njegovim recentnim radovima su i oni na filmovima 'Singularity' Rolanda Joffea i 'Gravity' Alfonsa Cuarona.

Kao fotograf Wall je portretirao velik broj slavnih osoba među kojima su Adrien Brody, Colin Firth, David Bowie, Dennis Hopper, Michael Caine, Michelle Yeoh, Tilda Swinton i mnogi, mnogi drugi.

Izložba će biti otvorena 10. listopada u kinu Europa, a bit će dostupna posjetiteljima sve do kraja mjeseca.