DANIEL KUŠAN:

'Djeca super reagiraju na film, ali lektiru moraju pročitati'

05.10.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Roditelji i njihovi klinci pohrlili su pogledati film 'Koko i duhovi', tako da je sinoć prostor ispred kina Multiplex u Kaptolu bio premali za sve zainteresirane. Djelovalo je kao da je u Hrvatsku došlo novo remek-djelo iz radionice Walta Disneyja

Osim zvijezda, Antonija Paraća, Nine Milete, Kristijana Bonačića, Filipa Mayera i Ivana Maltarića, mladih junaka filma 'Koko i duhovi', uzbuđen zbog kinopremijere u Zagrebu bio je i redatelj Daniel Kušan

'Bio sam uzbuđen zbog premijere, taman toliko da nije previše. Imali smo i prije projekcija, ali još uvijek postoji neka mala nervoza', rekao nam je redatelj Daniel Kušan, koji je uživao raditi s postavom filma.

'Dugo smo ih tražili i stvarno nisu zahtjevni. Našli smo pet mladih glumaca koji su jako ambiciozni, ali su i slušali. No i mi smo slušali njih i nešto naučili od njih. Bilo mi je super', rekao je Daniel, kojem je drago što svi super reagiraju na film.

'Super reagiraju djeca, iako je film malo 'za uplašiti se', no ne previše. To nam je bio i cilj. Reagiraju na nekim pravim mjestima - tamo gdje se treba malo plašiti, plaše se, tamo gdje se treba smijati, smiju se', zadovoljan je Daniel, koji ipak poručuje da djeca trebaju pročitati i knjigu jer postoje načini da se otkrije tko je nije pročitao.

'Knjigu moraju pročitati, jer je film drukčiji. Ako netko samo hoće pogledati film, a ne pročitati knjigu, ne može, jer postoji način na koji se to otkrije', rekao je Daniel, koji je na kraju premijere dobio gromoglasan pljesak.

Duhovi, tajni prolazi, otmice i mladi junaci apsolutno su osvojili djecu koja su filmu dala palac gore.