Film I BEZ FILMOVA SMO U PANICI

Hollywood ne prestaje sijati strah od virusa

'Iako je priča izmišljena, utemeljena je na realnoj mogućnosti. Nismo trebali ništa izmisliti da bi priča bila strašnija. Volimo filmove o zombijima, ali znamo da nisu stvarni', objašnjava redatelj Steven Soderbergh

Hollywood ne prestaje sijati strah apokaliptičnim temama o propasti ljudske vrste. Ovog nas puta ne opsjedaju zombiji i mutanti, nego – smrt. Triler 'Zaraza' donosi sliku svijeta pogođena nepoznatim virusom koji se prenosi zrakom i koji ubija u nekoliko dana, a za koji nema lijeka.

'Gotovo svakog tjedna otkrije se neki novi virus. To su 52 nova metka u puški uperenoj prema čovječanstvu svake godine', ističe scenarist Scott Z. Burns. Filmaši su se konzultirali s Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti i stručnjacima za zarazne bolesti te su zaključili da nije pitanje bi li se takva zaraza mogla dogoditi nego kad.

'Iako je priča izmišljena, utemeljena je na realnoj mogućnosti. Nismo trebali ništa izmisliti da bi priča bila strašnija. Volimo filmove o zombijima, ali znamo da nisu stvarni', objašnjava redatelj Steven Soderbergh te zaključuje:

'Film će utjecati na tipke u liftu isto kao što su 'Ralje' utjecale na plaže.' Čini se kao još jedan klišeizirani američki film katastrofe, no ono što privlači jest glumačka postava – oskarovci Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Matt Damon i Marion Cotillard te nominirani za Oscara Laurence Fishburne i Jude Law. 'Ne diraj kvaku, ne kašlji u dlan... Nakon što pogledate film, neprekidno ćete razmišljati o tome', kaže Law.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još