Film SCENARISTIČKA RADIONICA NA ZFF-U

Matanić, Jurić i Zajec i ove godine na Palunku

  • Autor: tportal.hr
  • 23.9.2011 15:28:42
  • 23.9.2011 15:02:23

Nagrađivani domaći scenaristi Dalibor Matanić, Zvonimir Jurić i Tomislav Zajec i ove godine čine mentorski trojac na scenarističkoj radionici Palunko koja će se održati u sklopu Zagreb Film Festivala

Od 17. do 21. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u sklopu Zagreb Film Festivala, održat će se scenaristička radionica Palunko, mjesto za sve koji žele naučiti kako se pišu filmski scenariji.

Dvanaest polaznika odabranih na javnom natječaju u pet će dana radionice kroz praktični rad, uz mentore Dalibora Matanića, Zvonimira Jurića i Tomislava Zajeca, svoje ideje razraditi u filmske scenarije, a najbolji će od njih biti i snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza te premijerno prikazan na Zagreb Film Festivalu 2012. godine.

Sudjelovanje u radionici otvoreno je svima koji imaju ideju za kratki igrani film. Sve što je potrebno jest sročiti tu ideju u SMS poruku, ne dužu od 160 znakova, i poslati je na broj 098/921 2756 do 2. listopada. S istoga broja moguće je poslati neograničen broj poruka. Prijave za radionicu traju do 2. listopada 2011.

Ove će godine na festivalu, u sklopu natjecateljskog programa Kockice, biti prikazan film 'Miholjsko ljeto' u režiji Romane Rožić, nastao na scenarističkoj radionici Palunko 2009. godine po scenariju Hrvoja Magića.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen sustavnoj edukaciji na području scenaristike organizacijom scenarističkih natječaja, razgovora i radionica, kroz koje je dosad prošlo preko osamdeset polaznika i na temelju čijih scenarija su u protekle dvije godine snimljena četiri kratka igrana filma.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još