KONAČNO POTVRĐENO

J. J. Abrams režira 'Zvjezdane staze 2'

15.09.2011 u 07:45

Bionic
Reading

Abrams će režirati i drugi dio svog uspješnog 'prequela' iz 2009.

Nakon što se nekoliko godina odmarao od 'Zvjezdanih staza', koje je režirao 2009. godine, slavni redatelj i producent konačno je oduševio fanove objavom da je potpisao ugovor za snimanje drugog dijela te da će režirati i nastavak. O njemu se govori već neko vrijeme, ali je film bio na čekanju upravo zato što se čekalo Abramsa, koji je prošlu godinu potrošio na snimanje dječjeg SF-a 'Super 8'.

Abrams je radio i na scenariju za nastavak, zajedno sa scenaristima Alexom Kurtzmanom i Robertom Orcijem, a cijeli se projekt trenutno nalazi u fazi predprodukcije.

Snimanje počinje na zimu, a zbog odgode film sigurno neće u kina u lipnju 2012, kako se prvobitno planiralo. Iako još nije potvrđen novi datum premijere, film se u kinima očekuje početkom 2013.

No zato je potvrđeno da će 'Zvjezdane staze 2' ponovo okupiti istu glumačku postavu, imena kao što su Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock) i Simon Pegg (Scotty).

Prvi dio zaradio je 365 milijuna dolara, dvostruko više od svih velikih hitova iz franšize, kao što su 'Star Trek: First Contact' i 'Star Trek IV: The Voyage Home'.