Film ZAGREB 20. DO 25. RUJNA

Zaključen program sedmog 25 FPS-a

  • Autor: tportal.hr
  • 1.9.2011 13:46:29
  • 1.9.2011 13:07:48

Zaključen je program sedmog 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa

Prvi zagrebački jesenski dani ljubiteljima filma sinonim su za 25 FPS koji će se ove godine održati od 20. do 25. rujna u kinu SC, na broju 25 Savske ulice. 25 FPS jedini je filmski festival koji je ostao vjeran toj legendarnoj kinodvorani prošle godine osvježenoj novim kinoplatnom i popravljenim projektorima.

Bogati festivalski program podijeljen je u pet cjelina: Konkurencija, Žiri predstavlja, Hrvatski fokus, Expanded Cinema – što su ujedno i stalni festivalski programi kojima je ove godine pripojen novitet Kino 16. Svi programi sedmog 25 FPS-a besplatni su.

U sklopu festivalskih programa prikazati će se i šest radova hrvatskih autora – 'K17' Zlatka Kopljara u konkurenciji, a 'Nogomet' Ane Hušman, 'Pustara' Ivana Faktora, 'The Spectres of Veronica' Dalibora Barića, 'Violence expérimentale' Vladimira Kanića te 'Oio' Josipa Šćureca u programu Hrvatski fokus.

Članovi velikog žirija bit će američki filmaš Ben Russell, austrijska videoumjetnica i grafička dizajnerica Tina Frank i hrvatska kustosica, performerica i filmologinja Tanja Vrvilo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još