Film TREĆI DAN VUKOVAR FILM FESTIVALA

Vukovar prepun zabave i filmskih poslastica

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2011 13:12:14
  • 26.8.2011 11:08:54

Zabava i filmske poslastice u Vukovaru ne jenjavaju. Ovog festivalskog dana iz šarolike filmske ponude izdvajamo dokumentarni hit dana 'Solar taxi- oko svijeta sa suncem', rumunjski film 'Hej! Kako si?' i brazilsku filmsku uspješnicu 'Elitna postrojba 2'

Vukovar nastavlja svoju filmsku priču. Jučer je u Ružičkinoj kući prikazan film 'Zlin - živuća utopija' Aleksandra Bindera, koji se predstavio vukovarskoj publici.
Nakon filma, Ines Ambruš, konzervatorica, održala je predavanje na temu Bata, Satelitski grad, a potom je otvorena izložba 80 godina Bate u Borovu. Izložbu je svečano otvorio direktor tvornice Borovo Mirko Ćavara.

Večer na terasi Agencije za vodne putove započela je kratkim filmom Juraja Lerotića 'Onda vidm Tanju'. Nastavljena je bugarskim filmom Victora Chouchkova u ime kojeg je publiku pozdravio producent Aleksadar Chouckov.
Kasno navečer u 23 sata prikazana je kostimirana drama Caryja Fukunage 'Jane Eyre'.
Publiku je potom oduševio odličan koncert Damira Urbana na terasi beach bara Danube Gardens.

Danas u Ružičkinoj kući prikazuje se film 'Solartaxi - oko svijeta sa suncem' u ime kojeg će publiku pozdraviti redatelj Erik Schmitt.
Slijedi 'Priča Pierra Woodmana', mađarski dokumentarac o svijetu porno industrije, a potom i češko-slovački gradonačelnik protiv bijele smrti o lokalnom čelniku koji nastoji poženiti sve lokalne neženje.

Navečer se prikazuje rumunjski kratki film 'Rođendan' i redateljica Luiza Parvu. Zatim slijedi poslastica, rumunjski 'Hej! Kako si?' film Alexadra Mafteija o obiteljskom zbližavanju zahvaljujući modernoj tehnologiji.

Kasno navečer u 23 sata prikazuje se brazilska uspješnica 'Elitna postrojba 2' Josea Padilhe.
Danas u hotelu Lav započinje TV sajam na kojem se okupljaju profesionalci iz regije i izmjenjuju iskustva i svoje sadržaje.

Na visokim temperaturama gosti se hlade na popularnom vukovarskom otoku. Priča Vukovar Film Festivala i dalje se nastavlja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još