Film IČIĆI, 24. DO 27. KOLOVOZA

9. Liburnia Film Festival otvara vrata 24. kolovoza

Na ovogodišnjem, devetom po redu festivalu hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivalu (LFF), koji se održava od 24. do 27. kolovoza, bit će prikazano 18 dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana

Festival, koji se tradicionalno održava na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima pokraj Opatije, i ove godine donosi ponajbolje recentne hrvatske dokumentarce od kojih su neki već igrali na drugim domaćim i inozemnim festivalima i nagrađivani su, a neki od naslova prikazuju se premijerno.

Za nagradu publike i nagradu stručnog žirija u kojemu su Morana Komljenović, Vladan Petković i Jusuf Šehović, natječe se 12 filmova koje je selektor Oliver Sertić odlučio uvrstiti u konkrenciju jer 'odskaču originalnošću, inovativnošću i kreativnim pristupom'.

'Posebno mi je drago da su u konkurenciji i dva filma iz regije, točnije riječki dokumentarac o povratku grupe FIT i kratki 'Čistina' mladog Vjekoslava Gašparovića, nastao kao dio Pulske filmske tvornice', kazao je Sertić.

U okviru regionalnog programa LFF-a bit će prikazana tri dokumentarna filma autora iz Primorsko-goranske i Istarske županije, a LFF-u u goste ponovno dolazi Restart koji će se predstaviti s dva dokumentarca. Sve to u subotu, posljednjeg dana festivala kada će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg festivala, ističe se nadalje u priopćenju.

Uz filmske, organizatori su pripremili i nekoliko glazbenih poslastica. Tako, svake večeri nakon projekcija slijedi glazbeni program na kojem će nastupiti Dubravko Lapaine (Zagreb), Paul Skawinski (London) i Ivan Kovačić Kova (Zagreb), Marinada (Rijeka) i Tigrova mast (Zagreb).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još