Film MOKRI GUŠTI

Publika u Motovunu gledala filmove i plesala po kiši

  • Autor: tportal.hr
  • 28.7.2011 12:21:51
  • 28.7.2011 9:20:10

Iako je direkcija Motovun Film Festivala zbog kiše preselila večernje projekcije u zatvorena kina, publika se nije dala smesti pa je na koncu dvije projekcije u kinu Trg gledala po kiši

Kiša koja se spustila na Motovun u srijedu nije bila ni blizu lanjskim meteorološkim neprilikama, no direkcija Motovun Film Festivala ipak je odlučila preseliti večernje projekcije iz otvorenih kina Trg i Barbacan u Bauer i Još Manje Kino.

Publika se, međutim, nije dala smesti, barem oni najhrabriji, već je usprkos kiši zauzela svoja mjesta u gledalištu centralnog motovunskog kina Trg, pa organizatorima nije bilo druge no udovoljiti. Stoga su filmovi 'Bikova glava' i 'Životinjsko carstvo' istovremeno prikazivani i u prepunim zatvorenima i otvorenom kinu, a treća je festivalska večer završila plesom na mokrim motovunskim ulicama, pod motom - Ništa nas ne može iznenaditi.

Projekcija jubilarnog 1000. filma, 'Pina 3D' Wima Wendersa, ujedno prva regionalna 3D projekcija na otvorenom, ipak je odgođena, a novi termin prikazivanja festivalska će direkcija objaviti u četvrtak prijepodne, kada će biti poznat i novi termin koncerta pijanistice Branke Parlić.

Kao uvod u veliko festivalsko finale u četvrtak će u 21 sat u kinu Trg austrijskom filmašu Ulrichu Seidlu biti dodijeljena nagrada Maverick, a potom i nagrada 50 godina maestru Miljenku Prohaski, nakon čega će uslijediti projekcija irskog dokumentarca 'Šake' snimanog punih 12 godina, kojoj će nazočiti i redatelj Ian Palmer.

Motovun Film Festival
završava u petak dodjelom nagrada Propeler, Bauer i Motovunski kratki te koncertom skupine Overflow, a prognostičari najavljuju sunce!

Kiša mijenja program

Zbog vremenskih neprilika došlo je do slijedećih promjena u programu 14. Motovun Film Festivala:
- Nagrada Maverick bit će dodijeljena u četvrtak u 21h u Kinu Trg.
- Nagrada 50 godina bit će dodijeljena u četvrtak u 23:30h u Kinu Trg.
- Koncert Branka Parlić svira Nina Rottu zbit će se u četvrtak u ponoć u Vinskom vrtu.
- Od 1:30 u Montona Gallery - Ante Tomić: Što je DJ bez brkova?
- Projekcija 1000. filma - Pina 3D održat će se u petak u 23:30!


Ulrich Seidl: Models
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još