Film ZLATNE ARENE

Dodjelom nagrada završio Festival igranog filma u Puli

Dodjelom Zlatnih Arena te projekcijom filmova iz programa Popularna Pulica, i to 'Auti 2' redateljskog dvojca Johna Lassetera i Brada Lewisa te 'Kapetan Amerika: prvi osvetnik' redatelja Joea Johnstona u subotu navečer je u pulskoj Areni završen 58. festival igranog filma

U glavnoj sekciji Nacionalnog programa ove je godine prikazano deset, a u sekciji manjinskih koprodukcija devet filmova.

Prema odluci ocjenjivačkog suda, film 'Kotlovina' redatelja Tomislava Radića dobitnik je Velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem festivalu, a isti je film uz glavnu nagradu dobitnik još pet Zlatnih Arena.

Uz film 'Kotlovina' najnagrađivaniji naslovi ovogodišnjeg festivala su filmovi 'Ćaća' redatelja Dalibora Matanića te film 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana koji su osvojili tri, odnosno dvije Zlatne Arene.

Ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković-Vukić izrazila je večeras zadovoljstvo ovogodišnjom filmskom smotrom te se zahvalila svima koji su pridonijeli njenom uspjehu.

'Dobra suradnja s producentima, redateljima, glumcima i ostalim autorima te prepoznavanje festivala od strane pokrovitelja, donatora i partnera urodila je plodom i ove godine', poručila je Višković-Vukić dodavši kako nije slučajno što je ovaj festival, kako je rekla, 'utisnut u samu dušu grada Pule'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još