Film ŠTO NAS ČEKA NA FILMU

Starci u bijegu, mafijaški obračuni i Stipe Mesić

Krsto Papić, Igor Mirković i Filip Šovagović završili su snimanja dugometražnih igranih filmova, a u nastanku je još preko 20 filmova

Svake godine na Festivalu igranog filma u Puli autori predstavljaju filmove u nastanku, a ove godine vidjeli smo isječke iz tri filma koji su u postprodukciji. Prema prikazanim isječcima iz filmova, zasad vizualno najzanimljivijim čine se 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića. Prikazana je scena bijega dvoje staraca iz staračkog doma. Filip Šovagović predstavio je 'Visoku modnu napetost' trailerom, a Krsto Papić odabrao je isječak koncerta u nekoj sali nalik ambijentu pogodnom za vatrogasne zabave.

'Noćni brodovi' Igora Mirkovića njegov su prvi dugometražni igrani film. Dosad je režirao dokumentarce 'Sretno dijete' i 'Novo, novo, vrijeme' s Rajkom Grlićem te kratki film iz omnibusa 'Zagrebačke priče'.

Jadran Babic / CROPIX
Visoka modna napetost
'Noćni brodovi' govore o ljubavi i bijegu iz staračkog doma, a zaljubljene bjegunce glume iskusna Ana Karić i Radko Polič. U filmu su još Pero Kvrgić, Bogdan Diklić i Lana Barić.

Bit će izazov pratiti Anu Karić u filmu koji tematizira tabuiziranu temu starosti, budući da je nedavno ulogu starice odlično odigrala u kazališnoj predstavi Ivice Buljana slične teme. Mirkovićev film radi se u hrvatsko-slovensko-srpskoj koprodukciji.

Goran Jakus/pixell
Krsto Papić surađuje s Matom Matišićem koji se proslavio odličnim tekstovima za kazalište
Režiser Krsto Papić predstavio je film 'Cvjetni trg' nastao prema istinitoj priči o smrti Zorana Dominija, koji je poginuo u centru Zagreba kao slučajna žrtva mafijaškog obračuna.

Pogibija nedužnog čovjeka osnovni je motiv, no prema Papićevim riječima, film nije o tome jer nisu željeli dublje zadiati u priču zbog Dominijeve djece. Scenarij je nastao na osnovi teksta 'Balon' Mate Matišića (istoimena predstava igra u Teatru Exit) te ranijeg dokumentarnog filma 'Građani na Cvjetnom trgu' Krste Papića.

U filmu glume Dražen Kuhn, Dragan Despot, Anja Šovagović, Marija Škaričić i dr.

Film Filipa Šovagovića dosad je dobio već prilično veliku pažnju medija jer u njemu epizodnu ulogu ima bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. 'Visoka modna napetost' pričao o trojici braće od kojih je jedan političar s misijom da selo prenamijeni u grad, drugi svećenik, a treći kriminalac.

Scenarij potpisuju Ivica Đikić, Robert Perišić i Filip Šovagović. Film je snimljen fotoaparatom, a trenutačno se radi na glazbi filma koja bi trebala biti svirana zasebno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još