Film BOL, 31. SRPNJA DO 4. KOLOVOZA

Prvi međunarodni festival animacije Supertoon na Braču

  • Autor: tportal.hr
  • 4.7.2011 15:55:06
  • 4.7.2011 15:09:08

Međunarodni festival animacije Supertoon po prvi će se put održavati od 31. srpnja do 4. kolovoza u Bolu na otoku Braču

Ovog ljeta publika će imati priliku uživati u animiranim filmovima hrvatske i svjetske produkcije koji će se natjecati u tri kategorije. U kategoriji kratkog filma prikazivat će se aktualni svjetski autorski animirani filmovi snimljeni u protekle dvije godine. Konkurencija filmova za djecu i omladinu donosi animirana ostvarenja namijenjena posebnom mlađoj publici, a program animiranih glazbenih videa zamišljen je kao svojevrsna animirana glazbena lista.

Cilj je organizatora prikazivanjem godišnje svjetske produkcije animiranih filmova i dovođenjem profesionalaca animacije na sami festival, ovu vrstu umjetničkog izričaja približiti domaćoj publici i gostima u tijeku turističke sezone, istovremeno popularizirajući animirani film i obogaćujući kulturnu ponudu grada Bola, otoka Brača i Hrvatske.

Nagrade za najbolji film u svakoj od kategorija dodijelit će tročlani međunarodni žiri u sastavu: Alexey Alexeev (Rusija), Anna Solanas (Španjolska) i doajen hrvatske i svjetske animacije, Borivoje Dovniković Bordo (Hrvatska).

Uz natjecateljske kategorije, program Supertoona obuhvaća i panorame, retrospektive, tematske projekcije, izložbe i radionice za djecu.

Opuštena atmosfera festivala i njegova sjajna lokacija u srcu Bola, jedne od hrvatskih turističkih top destinacija, s otvorenim ljetnim kinom na samoj obali mora, trebale bi biti samo još jedan u nizu dobrih razloga animacijskim profesionalcima i širokom rasponu publike da se zapute na Brač i postanu dijelom ovogodišnjeg Supertoona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još